In gesprek met zzp uitvoerder en werkverantwoordelijke Edwin Fonteine

 

Van een vast dienstverband naar zzp’er via LM

Edwin Fonteine maakte jaren geleden voor het eerst kennis met Lost Minute, toen hij hoofduitvoerder was bij Marconi Oranje en problemen had om genoeg mensen te vinden voor de projecten die hij begeleide. “Ik was tevreden over de mensen die zij leverde én de korte communicatielijnen”, vertelt Edwin. In de jaren die volgden werkte hij bij meerdere bedrijven, zoals SmartInstall en Dynniq, en bleef hij monteurs inhuren via LM.

“Ik ken de eigenaar van LM goed en heb in de loop der jaren ook een goede band opgebouwd met Bart Overink (Busines Unit Manager). Dus toen ik in 2020 besloot om voor mijzelf te beginnen, wilde ik dat ook via LM doen. Ik ken de mensen en weet met wie ik samenwerk. We hebben goede afspraken gemaakt en de wettelijke aansprakelijkheid van de mensen die ik inhuur is ook meteen afgetimmerd”, vertelt Edwin over de keuze om als zzp’er via LM aan de slag te gaan.

“Mijn eerste project als zzp’er via LM was bij Liander. Daar kon ik als werkverantwoordelijke aan de slag en heb ik onder andere projecten gedraaid voor het plaatsen van industriële meters. Maar ik draai daarnaast ook projecten als uitvoerder voor kabels en leidingen bij Aannemerscombinatie Trinitas (een samenstelling van Van Gelder, Baas BV en Van Voskuilen Groep).”

 

De werkweek van Edwin: uitvoerder en werkverantwoordelijke voor kabels en leidingen

Edwins werkweek als uitvoerder en werkverantwoordelijke is enorm divers: “Elke dag is anders! Ik weet nooit wat morgen gaat brengen en zelfs als ik een planning maak, kan het in de loop van de dag nog veranderen”, vertelt Edwin.

“Ik probeer eerst naar de zaak te gaan in Harderwijk. Daar start ik dan om 07.00 uur met het bijwerken van mijn mail en het bespreken van lopende projecten met (onder)aannemers. Daarna ga ik vaak het land in om bij klussen te kijken, de operationele ploegen aan te sturen of spullen te brengen die de buitendienst zelf niet kan vervoeren.” Met een groot werkgebied (Harderwijk, Zwolle en Apeldoorn tot Winterswijk), is Edwin veel onderweg. “Er zitten zelfs dagen bij dat ik zo 500 km per dag rijd. Je moet dus wel van autorijden houden”, vertelt Edwin met een glimlach.

 

Taken en verantwoordelijkheden waar je als uitvoerder en werkverantwoordelijke aan moet denken

Edwin: “Als uitvoerder bereid ik projecten voor en stuur ik uitvoerende collega’s en eventuele onderaannemers en leveranciers aan. Ook ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid en de kwaliteit in de voorbereiding en uitvoering van opdrachten. Van het aansluiten van nieuwe gas-, water- en energienetwerken tot het saneren en aanpassen van bestaande netwerken. Ik stel werk- en schakelplanningen op, kijk of het financieel haalbaar is, organiseer de uitvoering op hoofdlijnen én verzorg de kwaliteitscontroles van het uitgevoerde werk. En als er ergens een spoedje is, dan los ik ter plekke ook nog problemen op.”

 

De samenwerking met LM

“Ik werk al jaren heel fijn samen met LM. De lijntjes zijn kort, ze betalen snel en ze zijn goed bereikbaar. Als ik iets vraag, dan krijg ik vaak dezelfde dag nog antwoord. En is er iets aan de hand? Dan staan ze voor je klaar”, vertelt Edwin enthousiast.

Wat LM voor hem regelt? “In principe regel ik alles zelf, maar LM verzorgt wél de facturatie voor mij en de jongens die ik via hen inhuur. Ik geef mijn uren door aan de opdrachtgevers, zij sturen het door naar LM en vervolgens kan ik het online heel makkelijk accorderen en inboeken in mijn boekhoudprogramma. En twee weken later staat het geld op mijn rekening. Doordat ik de administratie uitbesteed bij LM, houd ik meer tijd over om leiding te geven aan infrastructurele projecten en het aansturen van de operationele ploegen buiten.”

 

Als zzp’er in de techniek via LM aan de slag? Dit zijn volgens Edwin de voordelen

“Ik regel toevallig heel veel zelf, maar dat hoeft niet. Ook de jongens die net voor zichzelf beginnen als zzp’er of nog niet zo goed weten wat ze willen, kunnen bij LM terecht”, besluit Edwin ons gesprek.

En dat heeft volgens hem zo zijn voordelen. Waarom LM?

  • Verzekerd van werk bij gerenommeerde aannemers;
  • Facturen sneller betaald met factuurkorting;
  • Geen administratieve rompslomp meer. Dat kan LM namelijk volledig voor jou uit handen nemen;
  • Met een gerust gevoel aan het werk, verzekerd tegen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid;
  • Werk met goed gereedschap en rijd van klus naar klus in een degelijke bedrijfswagen;
  • Opleidingen volgen en certificaten behalen bij erkende opleiders. Tegen een aantrekkelijke prijs en de mogelijkheid om de kosten gespreid te betalen.

OOK WERKEN BIJ LOST MINUTE

LM gelooft dat iedere medewerker met de juiste mentaliteit ondernemer kan worden in de techniek. Met onze programma’s ondersteunen wij zzp’ers met opdrachten, certificaten, verzekeringen en administratie. Zodat jij je kan focussen op dat wat jij het leukste vindt: werken in en met de techniek. Wil jij -net als Edwin- ook zelfstandig aan de slag met de voordelen van een vast dienstverband? Bekijk de vacatures en openstaande projecten. Of neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar Bart Overink (Business Unit Manager) of Theun de Beer (recruiter).

 

Vraag een kennismakingsgesprek aan   Laat jouw cv beoordelen

DEEL DEZE PAGINA

Ken jij iemand uit jouw netwerk die geschikt is voor deze functie? Deel dan deze pagina:

WIJ WERKEN VOOR:

brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image