Jouw eerste jaar als zzp’er bij LM

Bij LM geloven we dat iedere medewerker met de juiste mentaliteit ondernemer kan worden in de techniek. Met onze programma’s ondersteunen wij zzp’ers met opdrachten, certificaten, verzekeringen en administratie. Zodat jij je kan focussen op dat wat jij het leukste vindt om te doen: werken in en met de techniek.

Maar hoe ziet zo’n eerste jaar als (beginnend) zzp’er bij LM er eigenlijk uit? Recruiter Theun de Beer vertelt je er in deze blog alles over.

De voorbereiding: weet waar je aan begint

Werk je nu in loondienst en wil je via LM de overstap maken naar zelfstandig ondernemer? Dan adviseert Theun om eerst goed te onderzoeken wat je nodig hebt om als zzp’er in de techniek aan de slag te gaan: “Er komt veel bij kijken om zzp’er in de techniek te worden en dat beseft niet iedereen zich. De z van zzp staat niet voor niets voor zelfstandig. Dus je moet zelf investeren in certificaten, gereedschap, pensioengeld en een eigen bus. In het begin kan de eigen investering al oplopen naar zo’n €5.000,- tot € 10.000,-. En dan is het zonde als je er na twee weken achter moet komen dat het niets voor je is. Je geld ben je dan kwijt”.

“Daarom adviseer ik tijdens de kennismakingsgesprekken ook altijd om goed onderzoek te doen. En bijvoorbeeld een dag(deel) mee te lopen met een ervaren zzp’er. Zodat je gedurende die dag al je vragen op de hem kunt afvoeren. En kan ontdekken of het zzp-schap iets voor je is. Ben je na de meeloopdag nog steeds enthousiast? Dan kijken we samen naar de investering die je moet doen om als zzp’er te starten. Want daar kunnen we je als LM zijnde ook in ondersteunen”, vertelt Theun.

Omdat iedereen andere zaken belangrijk vindt, hebben we bij LM onze services in twee verzekeringspakketten gebundeld. LM Basic en LM Complete. Benieuwd welk pakket het beste bij jou past? Wij denken graag met je mee.

Bekijk onze pakketten Neem contact op voor een passend advies

Ervaring opdoen tijdens de stageweek

“Of je nu aan de slag gaat als laadpaalmonteur, meterwisselaar of warmtepompmonteur, je loopt eerst één à twee weken stage bij de opdrachtgever waar je gaat werken. Dit is een eigen investering om het vak en de werkprocessen te leren van een ervaren monteur. Zo word je volledig klaargestoomd om zelfstandig aan de slag te gaan. In de weken die volgen pak je steeds meer werkzaamheden zelfstandig op”, legt Theun uit over de eerste maanden als beginnend zzp’er bij LM. “De rest van het jaar staat in het teken van stabiliteit creëren en zelfstandigheid opbouwen.”

Heb je al aantoonbare werkervaring in het vak? Dan loop je geen stage, maar word je in een paar dagen ingewerkt door een ervaren monteur om de werkwijze van de klant te leren kennen. Daarna ga je zelfstandig aan de slag op het project, voor 32-40 uur per week.

Een gevulde agenda voor 32-40 uur per week

Maar Theun, hoe wordt de agenda van een zzp’er dan gevuld met projecten? “Als zzp’er bij LM hoef je niet zelf op zoek te gaan naar projecten. Dat regelen wij voor jou. Wij hebben een uitgebreid netwerk van grote opdrachtgevers in heel Nederland (mooi voor op je cv!).”

Hij vervolgt: “Daarnaast werk je bij ons aan langdurige projecten. Dit betekent dat je niet om de paar maanden hoeft te wennen aan een nieuwe werkomgeving, maar hier minimaal voor een langere periode werkt. Loopt je project af, dan is de kans groot dat je bij dezelfde opdrachtgever nog aan een ander project kunt werken. Bijvoorbeeld op een andere locatie. En wanneer dit niet het geval is gaat Business Unit Manager Bart Overink voor jou op zoek naar een nieuwe, passende opdracht.”

Maar LM regelt meer voor (startende) zzp’ers in de techniek

Naast een gevulde agenda en de langdurige projecten bij grote opdrachtgevers, zijn er meer voordelen om als zzp’er via LM aan de slag te gaan. Theun benoemt de belangrijkste:

  • Facturen sneller betaald met factuurkorting.
  • Geen administratieve rompslomp meer. Dat kunnen wij namelijk volledig voor jou uit handen nemen.
  • Met een gerust gevoel aan het werk, verzekerd tegen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid.
  • Werk met goed gereedschap en rijd van klus naar klus in een degelijke bedrijfswagen, die je via ons kunt huren.
  • Opleidingen volgen en certificaten behalen bij erkende opleiders. Tegen een aantrekkelijke prijs en de mogelijkheid om de kosten gespreid te betalen.

 

Self-billing

“Een ander groot voordeel dat wij jou kunnen bieden is self-billing”, vertelt Theun. “Dit betekent dat wij de factuur voor je opmaken. Pas nadat jouw opdrachtgever de gegevens op de factuur (de gewerkte uren per project) heeft goedgekeurd, wordt er door ons een factuur opgemaakt en met jou ter goedkeuring gedeeld. Dit gebeurt wekelijks. Jij controleert de factuur en na goedkeuring wordt de factuur na 30 dagen met de eerstvolgende mogelijkheid betaald. Het grootste voordeel voor jou? Jij wordt wekelijks betaald, hebt geen administratieve rompslomp meer rondom de facturatie én het risico op onjuiste facturen is minimaal. Omdat de uren vooraf gecontroleerd worden. Hierdoor hoeven er ook minder correcties en creditfacturen gemaakt te worden.”

Naast self-billing kan LM (met het LM Complete pakket) ook de complete boekhouding voor jou doen, inclusief belastingaangiftes, tegen een gereduceerd tarief. Wil je hier meer over weten? Stuur Theun een bericht of neem via de website contact met ons op.

Ik wil ondersteuning voor mijn (belasting)administratie

Word jij zzp’er in de techniek?

LM gelooft dat iedere medewerker met de juiste mentaliteit ondernemer kan worden in de techniek. Met onze programma’s ondersteunen wij zzp’ers met opdrachten, certificaten, verzekeringen en administratie. Zodat jij je kan focussen op dat wat jij het leukste vindt: werken in en met de techniek. Bekijk de vacatures en openstaande projecten. Of neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar Bart Overink (Business Unit Manager) of Theun de Beer (recruiter).

 

Vraag een kennismakingsgesprek aan   Laat jouw cv beoordelen

DEEL DEZE PAGINA

Ken jij iemand uit jouw netwerk die geschikt is voor deze functie? Deel dan deze pagina:

WIJ WERKEN VOOR:

brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image